nedelja, 18. avgust 2019
Doma Šport Ali bo Ilka Štuhec nastopila na tekmovanju za Zlato lisico?

Ali bo Ilka Štuhec nastopila na tekmovanju za Zlato lisico?

slika: twitter Ilke Štuhec

Iilka je trenutno na treningu v Italiji. Tekme v St. Antonu pa so prireditelji morali odpovedati zaradi prevelike količine snega, Štuhčeva pa se je zato morala le dan po prihodu v Avstrijo že vrniti v Italijo, natančneje v Ultental, kjer bo predvidoma trenirala do ponedeljka.

Odpoved v St. Antonu je tako že druga v letošnji sezoni, kar meša štrene tako zaradi logistike potovanj kot tudi nadaljnjega urnika zgoščenih tekem v hitrih disciplinah pred začetkom svetovnega prvenstva.

Ali bo nastopila pod Pohorjem?

Enega od smukov iz St. Antona bodo nadomestili prihodnji konec tedna v Cortini, kjer bosta na sporedu tudi dva smuka in superveleslalom. Glede ostalih nadomeščanj, med drugim tudi alpske kombinacije, ki bi morala biti na sporedu že v Val d’Iseru, ni novosti.  Na urnik namreč nimajo nekega vpliva. Po tekmah v Cortini so na sporedu še hitre discipline v Garmisch-Partenkirchnu. Potem pa sledi tekma za Zlato Lisico v Mariboru, kjer bo Štuhčeva morda nastopila na petkovem veleslalomu. Vendar bo več znanega po dveh vikendih s tekmami v hitrih disciplinah. Prvi trening smuka na svetovnem prvenstvu na Švedskem je namreč na sporedu le dva dni po sobotnem slalomu v Mariboru, piše Maribor24.

Seveda bomo o odločitvi Štuhčeve, ali bo nastopila v domačem Mariboru še poročali. Vsi skupaj pa držimo pesti, da bo temu tako.

M.G.