Zamenjava nadzornega sveta je trajala skoraj dva meseca, a so sedaj že na prvem srečanju razrešili dosedanjega direktorja Cveta Žalika. Novi nadzorniki so Stojan Auer, Viljem Pozeb, Zorica Zajc Kvas, Damijan Škrinjar in dva predstavnika zaposlenih.

Pred časom je bil Stojan Auer glede starih nadzornikov zelo glasen in si je želel hitro zamenjavo. Sedaj vemo zakaj. Včerajšnje srečanje nadzornega odbora bi naj bilo zgolj glede ustanovitve novega nadzornega sveta, a so na zasedanju dosedanjemu direktorju Žaliku odvzeli tudi vse pooblastila in tako več ne more sprejemati nobenih za podjetje pomembnih odločitev. Pooblastila so začasno prenesli na Damijana Škrinjarja, ki je postal tudi novi predsednik nadzornega sveta. Škrinjarja se spominjamo, kot nekdanjega nadzornika Mariborskega vodovoda.

Mariborski župan Saša Arsenovič je že dlje časa želel zamenjati dosedanjega direktorja Snage, saj meni, da je Žalik kriv za milijonsko izgubo, slabo poslovanje podjetja in napačno vodenje pri izgradnji sortirnice. Žalik sicer ni želel odstopiti sam, zaradi česar je Arsenovič sklical skupščino, na katero se na Snagi najprej niso odzvali. Prav zato je zamenjava nadzornega sveta trajala kar dva meseca.

Ali bi potemtakem moral odstopiti tudi sam Arsenovič, ki je kriv za porazno stanje v občini Maribor?

M.G.