Neumnosti župana Arsenoviča je konec. Tržnica na Trgu svobode ostaja. A na Glavnem trgu je ne bo, ker naj bi tako vztrajal župan Arsenovič!

Tržnica na Trgu svobode ostaja!

Mariborski župan Saša Arsenovič je pred kratkim vznemiril občane z razmišljanjem, da bi nekatere tržnice, ki so zdaj razkropljene po mestu, preselili na osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu. S tem je ciljal predvsem na tržnico na Trgu svobode, ki tam deluje vsako sredo in petek. Velika podpora se je v mestu spletla v podporo branjevcem in branjevkam Združenja pridelovalcev vrtnin Maribor in, kot kaže, je župan končno prišel k pameti in tržnico pustil pri miru.

Tržnica na Glavnem trgu ni povšeči župana

Očitno pa ima župan težave I s tržnico na Glavnem trgu, ki je le sto metrov oddaljena od osrednje tržnice. Ob tem, da so na Glavnem trgu še kombiji in avtomobili, s katerimi potekajo odvozi in dovozi, ki motijo meščane. O namerah o selitvi v Združenju za ekološko kmetovanje severovzhodne Slovenije, ki vsak petek na Glavnem trgu že skoraj 20 let postavi kmečko ekološko tržnico, še ne vedo nič. “Če je to namera, bi bilo dobro, da zanjo izvemo tisti, na katere ta odločitev vpliva, torej prodajalci in kupci, a ne vemo ničesar,” pravi Zinka Metz, vodja ekološke tržnice. Glede prevoznih sredstev na trgu pojasnjuje: “Do 9. ure in med 12. in 14. uro imamo uradno dovoljeno za dostavo. Če pa kdo to krši oziroma se ne ve, čigavi so avtomobili na trgu, pa naj to ugotovijo redarji in kršitelje primerno kaznujejo.”

Je ta tržnica preblizu Arsenovičevim lokalom?

SIFA