Četa Matjaža Keka 21. marca začenja svoj pohod na evropsko nogometno prvenstvo 2020.

Kvalifikacije za evropsko nogometno prvenstvo 2020 bo slovenska reprezentanca začela 21. marca v Izraelu. Selektor Matjaž Kek lahko računa tudi na Jana Oblaka.

Kaj pravi Matjaž Kek, pred prvo tekmo slovenske reprezentance?

Kek je v pogovoru, ki ga je imel za časnik Ekipa SN, namenil izbrani vrsti in med drugim poudaril, da je bil zadovoljen s prvo akcijo oziroma enotedenskimi pripravami v Španiji. »Ogledal sem si nogometaše, ki do sedaj niso bili v prvem planu, hkrati pa sem spoznal strokovni štab. Veliko sem potegnil iz te akcije,« je pojasnil selektor in dodal, da imajo v ekipi zagotovo težave s štoperji. Glede kvalifikacij za Evropsko prvenstvo leta 2020, kjer se bodo pomerili s Poljsko, Avstrijo, Izraelom, Makedonijo in Latvijo pa Kek pravi: »Rezultat je tisti, ki nas bo nosil. Želja vseh nas je, da gremo naprej,« meni in obenem o skupini doda, da je po svoje zahtevna, saj so vse ekipe izenačene. »Ni izrazitih favoritov ali ‘outsiderjev’.«

V domačem prventvu Kek stavi na ekipo NK Maribor

Kek pravi, da ima o slovenskem nogometu, pozitivno mnenje, čeprav so vmes so tudi tekme, ki niso gledljive. O igranju v prvi slovenski ligi je po njegovih besedah glavni favorit za državnega prvenstva Maribor, a istočasno poudarja, da še tri mesta vodijo v Evropo, pa bo zanimivo vse do konca.

Matjaž Kek o neodzivnosti Kevina Kampla: “Vsak mora biti dovolj odgovoren do sebe, do kluba, do reprezentance, da sprejme odločitev, ki je za nekoga sprejemljiva, za nekoga ne.”

Četi Mariborčana na čelu slovenske reprezentance Matjažu Keku, na kvalifikacijah želimo seveda veliko uspeha.

vir: Maribor24

M.G.