Bili smo na predstavi…

Poučna komedija Dohodnina je pritegnila številne ljudi v kulturnem domu v Pekrah. Ob kulturnem dnevu se je tako igralska ekipa Žiga Drnovšek, kot lastnik reklamne agencije, Andrej Špacapan, kot strežaj, Anton Dvoršak, kot davčni inšpektor, Božena Števančec, kot posredovalka manekenk, Manca Tjaša Špacapan kot manekenka, Alenka Križnar Černik, kot stevardesa in Jan Simič, kot študent, pod taktirko režiserke Alenke Jeraj, predstavila tudi na mariborskem koncu.

Predstava, katera je pritegnila številne ljudi, je potekala v kulturnem domu v Pekrah, gostitelj predstave, pa je bil mariborski poslanec Dejan Kaloh

In o čem govori zgodba? Ekipa Valentinu Dolinarju (Žigi Drnovšku) računalnik pomotoma pri dohodninski napovedi dodeli dva otroka. Valentin si misli: “Dobra ideja, da plačaš manj dohodnine,” in vsako leto doda še kakšnega otroka. Nekega dne pa se najavi davčni inšpektor Andrej Lampret (Anton Dvoršak), katerega naloga je ugotoviti dejansko stanje.  Komedija vsebuje polno zanimivih dogodivščin.

V kolikor bo komedija gostovala tudi v vašem kraju vas vabimo, da si jo ogledate tudi vi.

foto: Jože Šabeder

M.G.