Zrežirani postopki dobivajo epilog. Nekdanji mariborski župan Franc Kangler od države zahteva odškodnino za sodne postopke, v katerih se je znašel. Meni, da so bili postopki proti njemu zrežirani. Višine odškodnine, ki jo zahteva, Kangler ne razkriva.

Kangler zahteva odškodnino od države!

Na državnem odvetništvu naj bi potrdili, da so prejeli Kanglerjev predlog, a ker gre za predhodni postopek, ki je zaupne narave, podrobnosti zahtevka ne morejo razkriti. Višine odškodnine, ki jo zahteva, ni razkril niti Kangler. “Izračunajte si sami: v štirih letih bi v državnem svetu prejel 60 tisoč, v dveh letih bi v službi, za katero sem bil zmenjen, pa je potem nisem dobil, zaslužil okrog 1.800 evrov na mesec,” pravi Kangler. Če gre verjeti časniku Delo, naj bi se znesek, ki ga zahteva, ob upoštevanju vseh vidikov škode, ki jo uveljavlja, in glede na nekatere podobne primere lahko vrtel okrog 600.000 evrov.

Kangler je še pojasnil, da odgovora državnega odvetništva na svoj predlog za mirno rešitev še ni prejel. “Če bi bila država pametna, bi se poravnala,” je dodal. Na državnem odvetništvu so pojasnili, da v zakonu določen rok za sporazumno rešitev spora še ni potekel. Po Kanglerjevih besedah sicer njegov odškodninski zahtevek obravnava celjski oddelek državnega odvetništva, potem ko se je mariborski oddelek izločil.

vir. SIOL

SIFA