Hrvati v Umegu vam zaračunajo tudi pribor, ki sodi poleg hrane

slika je simbolna

Znesek na računu, ki ga prejmemo, ko ‘pospravimo’ pripravljene in postrežene jedi s krožnikov v gostilni, nas včasih preseneti. A ta zgodba je pa nekaj drugega

Zaračunajo tudi pribor. Kako pa naj človek je brez pribora?

Eden od Slovencev se je z družino mudil v manjšem kraju pri Umagu, torej nedaleč od Slovenije. Ustavili so se v piceriji in obedovali. Kot je v navadi, je po tem, ko so bili želodčki polni, želel poravnati račun. A med preverjanjem postavk je ugotovil, da je na njem ena odveč – couver. Ta postavka je račun povišala za 40 kun (preračunanih 5,42 evra) – z 230 kun (31,16 evra) na 270 (36,58 evra). Pri blagajni je natakarja pobaral, kaj je to, ta pa se je z odgovorom nekoliko izmikal, na koncu pa mu dejal, naj se obrne na šefa. Rok je račun ne glede na to poravnal, šefa pa v gostilni sploh ni bilo. Na koncu mu je zaposleni vendarle pojasnil, da jim je zaračunavanje te postavke naročil šef in da gre za mizo in pribor. »Kako pa naj drugače jemo brez pribora? Si naj s seboj nesemo?« se sprašuje Rok.

VIRvir, slika: Slovenske novice

M.G.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
37%
3.1km/h
75%
12°C
14°
11°
12°
Fri
3°
Sat
1°
Sun
2°
Mon
2°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.