slika: maribor24

Iz osrednje mariborske tržnice so odstranili znamenite dežnike

Dežniki so preteklost, kaj sledi?

Potem, ko je nedavni veter dežnike poškodoval, nekatere pa popolnoma uničil so iz osrednje tržnice popolnoma umaknili vse dežnike. Razvpitih dežnikov California, ki so enajst let krasili osrednjo mariborsko tržnico na Vodnikovem trgu, tako ne bo več. Dežniki bodo končali v razgradnji. Snaga bo namreč aluminijasto konstrukcijo prodala najboljšemu ponudniku za odpadni aluminij. Zanje bo iztržila približno toliko, kot so bili stroški njihove odstranitve, piše Večer.

Sedemdeset stalnih branjevk in branjevcev bo prostor dobilo pri 35 stojnicah z lastno streho, nekatere so obnovljene in opremljene z žlebovi in imajo aluminijaste mize, ki so tudi bolj higienske, nekatere so starejšega datuma, vse pa imajo lastno streho in so torej pokrite. Tisti, ki so dnevno na tržnici, bodo svoj košček prostora pod streho imeli, ne bo pa to še dovolj za vse prodajalce predvsem ob sobotah na tržnici. Vsem bodo zagotovili mize, za zdaj pa bodo nekateri morali za svojo streho poskrbeti sami. “Že ta vikend bo poskrbljeno za vse stalne prodajalce na mariborski tržnici. V prihodnjih mesecih pa se bodo uredile še dodatne stojnice za 27 občasnih prodajalcev na tržnici,” zagotavljajo na mariborski občini.

Ali bo zato pogled na tržnico lepši ali ne, bomo videli čez čas. Tržnica bo zagotovo izgubila svoj doprinos, saj je bila po teh dežnikih prepoznavna. A roko na srce, narobe obrnjeni dežniki so večkrat prinašali slabo voljo, še posebej ob vetru snegu in dežju.

M.G.