slika je simbolna

Po Lenarškem primeru prihajajo v javnost tudi podrobnosti mariborskega zobozdravnika, ki je obtožen spolnega nadlegovanja.

Kaj naj bi počel mariborski zobozdravnik?

V domnevno spolno nadlegovanje kar dveh pacientk, sicer sester dvojčic naj bi bil vpleten zobozdravnik mariborskega zdravstvenega doma, ki je že pravnomočno obtožen spolnega nadlegovanja, nepravnomočno pa mu očitajo celo posilstvo. Piše spletni portal MMC, sklicujoč se na vire Večera.

Vse naj bi se dogajalo leta 2016, ko je danes 33-letna ženska zaradi zobobola obiskala zobozdravnika v Novi vasi. Med puljenjem zob naj bi jo zdravnik začel otipavati, nato pa naj bi njeno roko položil na svoje spolovilo. Med drugim naj bi ji dejal, naj se sleče. V šoku je zapustila ambulanto in o dogajanju po telefonu obvestila svojo sestro dvojčico ter podala prijavo na policijo. Ko je stekla preiskava, pa je sledil nov šok. Sestra ji je namreč zaupala, naj bi z omenjenim zobozdravnikom imela še hujšo izkušnjo. V njenem primeru naj bi šlo celo za posilstvo. “To se mi zdi nekaj tako nezaslišanega, groznega, če je res, da tega enostavno ne morem komentirati,” je o primeru dejal predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.

Obtoženi dejanje zanika

Obtoženi je v preiskavi očitke zanikal, a so ga kriminalisti zaradi utemeljenih sumov kazensko ovadili. A ko bi moral sesti na zatožno klop, se to ni zgodilo. Z zadevo je odvetnica lani seznanila tudi njegovega predstojnika, ki pa vodstva doma o tem ni obvestil. “Ker je, kolikor vemo, samo poklical, zaradi te neuradne informacije, je poklical dotičnega zobozdravnika in on mu je zatrdil, da to ne drži, da so te obtožbe kakor koli lažne, in je ocenil, da se iz tega ne more narediti neki uradni pregon,” je dejal strokovni direktor ZD-ja Maribor Danilo Maurič.

V zdravstvenem domu so sicer že sprožili izredni strokovni nadzor, glede na ugotovitve pa bodo tudi ustrezno ukrepali. Z okrožnega državnega tožilstva so medtem sporočili, da bo glavna obravnava proti zobozdravniku potekala za zaprtimi vrati, saj gre za kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost.

Zagotovo pa bo preiskava pokazala, kaj je res in kaj ne.

M.G.