petek, 20. september 2019
Doma Maribor in okolica Ko se oblačila iz Humane znajdejo na boljšjem sejmu?

Ko se oblačila iz Humane znajdejo na boljšjem sejmu?

slika: Maribor24

Zgodba o Humani ni nova, tudi na našem portalu smo se o njej razpisali pod naslovom: Ali res Humana rabljena oblačila prodaja v tujino, namesto da bi jih namenila našim revežem?

Takrat so nam očitali, da je zgodba zelo stara, ter sporočili naslednje: “Vodilo Humane je pomagati najrevnejšim na svetu, hkrati pa tudi revnim v Sloveniji, zato del oblačil podari pomoči potrebnim ljudem, tudi otrokom in študentom. Nazadnje je veliko količino obutve, oblačil, odej, brisač,  hrane in pijače  in drugega potrebnega materiala podarila tudi žrtvam poplav v BIH v Doboju in Maglaju, skupaj kar pet ton. Sodeluje tudi pri vzgojnih projektih in tako pomaga gojiti čut za pomoč drugim že pri najmlajših. Na takšen način bo Humana delovala tudi v bodoče, aktivno se bo vključevala tudi v socialne projekte na lokalni ravni ter velik del sredstev še naprej namenjala socialno šibkim doma.”

Oblačila iz Humane na bolšjem sejmu?

Zgodba, ki jo je delila Mariborčanka Petra pa je nova in poraja vprašanje, kakšna je pravzaprav resnica. Zgodbo povzemamo po portalu Maribor24.

Povzemamo zgodbo Mariborčanke, ki nima dobre izkušnje s Humano. Mariborčanka Petra je na družabnih omrežjih razočarano delila svojo zgodbo. Pred dobrim mesecem je v zabojnike za oblačila Humana, odvrgla okoli deset kosov fantovskih trenerk, z dobrimi nameni. “Danes me je skoraj zadela kap, saj so se moja oblačila prodajala na boljšaku na Teznu. Nikoli in nikdar več ne dam ničesar,” je zapisala ob tem.

V mariborskih zabojnikih letno naberejo več kot sto ton oblačil. Večina neuporabnih oblačil, naj bi odšla v reciklažo, s katero se pridobi toplotna energija, naravna vlakna pa gredo skozi posebni tehnološki postopek, iz katerega nastane nov izdelek. Pa gre res?

slika: Maribor24

Nas pa prav zanima, kaj nam bodo tokrat iz Humane zapisali v svoj zagovor.

M.G.