slika: >maribor.info

Končno. Po nekaj letuh zatišja in neuspelem pogovoru z bivšim županom Fištravcem, so pred dnevi začeli z obnovitvenimi deli na znameniti trafiki ob Starem mostu, ki je med drugim omenjena v romanu Draga Jančarja.

Kaj bo v stari trafiki?

Denar za obnovo je prispeval lokalni podjetnik, po obnovi pa naj bi v objektu izvajal program Muzej narodne osvoboditve Maribor. “Po obnovi naj bi bila tam starinska trafika, ki bi delovala kot majhen muzejček, izhodišče za vodstva in sprehode po mestu, kulturno informativni center, prodajalna spominkov, pripovedovalnica, bralnica, center za Muzej spominov in podobno.

Kot je bilo že večkrat videno in slišano denarja za izvedbo programa na občini sicer še niso zagotovili. V letošnjem občinskem proračunu so sredstva za pripravo manjšega začetnega programa v trafiki po obnovi, ne pa tudi sredstva za celovit programski razvoj ali za dodatno zaposlitev, ki bi bila potrebna za izvajanje tega programa. Letos bodo verjetno samo uredili notranjost in tu in tam organizirali kakšen dogodek, so zapisali na portalu Maribor24.

in zakaj ni posluha za staro trafiko? mogoče tudi zato, ker le ta, ne stoji na Koroški cesti?

SIFA