slika : portal časnik

Medtem, ko se v Sloveniji prodajajo pravljice o višji gospodarski rasti, dvigu minimalne plače, boljšem standardu, naš predsednik vlade troši naš davkoplačevalski denar.

Šarec si je privoščil apartma v velikosti 120 m2

Si lahko predstavljate človeka, ki si na noč privošči apartma v Švici za 862,58€ na noč vključno z zajtrkom? Apartma v hotelu Piz Buin v Klostersu, v Švici, katerega si je privoščil Marijan Šarec je v posmeh vsem Slovencem. Ne samo, da o takem apartmaju lahko le sanjajo, ampak si je predsednik vlade tako razkošje privoščil z našim denarjem.

Hotel Piz Buin Klosters

Apartma vsebuje 2 enojni sobi in eno veliko zakonsko posteljo ter en raztegljiv kavč. Seveda ima tudi balkon z razgledom. Seveda ne sme manjkati tudi velika televizija, hitri internet in kabelski TV programi. Tudi za romantiko je poskrbljeno ob kaminu. Seveda je v tem apartmaju na voljo tudi velika kopalnica s tušem in kadjo in še dodaten WC. Tudi manjša kuhinja je na voljo, ter mikrovalovna pečica, aparat za kavo ipd. Seveda pa je na voljo tudi dostop z dvigalom. Je pa zanimivo, če si v takem velikem apartmaju popolnoma sam.

Hotel Piz Buin Klosters

Hotel Piz Buin Klosters

Ampak nekateri si to lahko privoščijo. A vendar ne s svojim denarjem. Zato je še toliko bolj bizaren podatek, da nekateri delavci mesečno ne zaslužijo toliko, kot stane nočitev v takem apartmaju. To pa pomeni, da je Šarec za eno noč spanja iz proračuna porabil več, kot dobi nekdo, ki prejema minimalno plačo, za cel mesec življenja! Neto mesečna minimalna plača znaša 667 evrov, kar pomeni, da je Šarec trošil na noč po več kot 120 odstotkov minimalne plače.

Hotel Piz Buin Klosters

Hotel Piz Buin Klosters

Sicer pa odločitev o tem, ali si predsednik vlade lahko privošči tako razkošno nočitev na plečih vseh nas prepuščamo vam.

vir: nova24

M.G.