Ob vznožju Pohorja novi kolesarski poligon

Kolesarski poligon pod Pohorjem. (foto: marprom)

Ob vznožju Mariborskega Pohorja je po novem na voljo kolesarski poligon z okoli 300 metrov dolgo asfaltno progo. Gre za prvi tak stalen poligon v Mariboru, namenjen predvsem otrokom in mladim, skupaj z otroškimi igrali pa je pod Pohorjem nastal manjši športni park, v katerem lahko mladi obiskovalci aktivno preživljajo prosti čas.

Pump track poligon omogoča razgibane vožnje z manjšimi skoki in je primeren tudi za učenje kolesarskih veščin. Na tej lokaciji pri spodnji postaji gondole je bil urejen že leta 2016, a je doslej tam bila zemeljska vozna površina. Zdaj so se odločili krožno progo preurediti in jo asfaltirati. Ob tem izvajalci obiskovalce pozivajo, da se iz varnostnih razlogov pri vožnjah opremijo z ustrezno zaščitno opremo. Poligon je postavilo podjetje Marprom.

Novost je tudi podaljšana gostinska terasa v bližnjem baru, tako da bodo starši imeli neposreden pogled na poligon in svoje malčke, v bližini poligona pa je zrasla še nova servisna točka za kolesa, ki bo glede na število kolesarjev na Mariborskem Pohorju, kjer je v letošnji poletni sezoni dobro obiskan tudi Bike park, gotovo dobrodošla pridobitev.

M. B.