Mandatno-imunitetna komisija Državnega sveta je podprla predlog zahteve za odreditev parlamentarne preiskave, ki jo je na pobudo državnega svetnika Marjana Maučeca na Državnega zbora naslovila komisija Državnega sveta za državno ureditev, poroča STA.

Kdo je politično odgovoren?

V njej naj bi ugotavljali politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pregonu zoper državnega svetnika Franca Kanglerja. Maučec je na seji mandatno-imunitetne komisije med drugim ocenil, da »ni logično, da je nekdo dvajsetkrat na zatožni klopi, pa nikoli dokončno obsojen«. Po njegovih besedah se je pri tem treba vprašati, kaj je narobe. Pristojnosti za ugotavljanje tega sicer državni svet nima, ima pa pristojnost, da lahko sproži postopek za ustanovitev preiskovalne komisije, je povedal.

Izkušnje sicer kažejo, da so parlamentarne preiskave redkokdaj prišle do kakršnih koli zaključkov. Toda če bo Državni zbor še nekaj časa ostal v trenutni sestavi, je pričakovati, da bo do nje vendarle prišlo, tudi zato, ker so prvič v zgodovini na težave javno začeli opozarjati tudi sodniki in tožilci, je povedal državni svetnik. Poudaril je, da morajo v demokraciji za vse veljati enaka merila. piše Maribor.info

Bomo videli kaj bo iz tega nastalo. Komisiji pa želimo le še dobro delo.

M.G: