Plagiator Boris Kobal se je posul s pepelom

Boris Kobal, slika STA

V Trstu rojeni Boris Kobal, znani provokator, zagovornik partizanov, komunizma, humorist, igralec in po novem tudi najbolj znani plagiator se je posul s pepelom in se za svoje dejanje opravičil.

Preberite tudi: Sprevrženo: Ko za 13.000 evrov plagiat prodaš kot original

Boris Kobal se je javnosti pokesal in povedal: Sprašujete se, zakaj sem pri svojih 63 letih storil tako nesprejemljivo dejanje? Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel,”

Zoper Borisa Kobala je Celjsko gledališče, terjalo tudi povrnitev 13.000 evrov bruto, ki jih je prejel kot avtor sporne komedije, je pa nato 22. januarja režiserja tudi kazensko prijavilo zaradi suma storitve kaznivega dejanja, kršitve materialnih avtorskih pravic. Baje je Boris Kobal znesek že vrnil gledališču.

Ko si osamljen, depresiven in v hudi osebni stiski. Kako je, ko si star 63 let in želiš ustvarjati, vendar te gledališča preprosto ignorirajo. “Občutek imaš, da si izbrisan. Vse življenje sem posvetil temu poklicu, tudi za ceno najbližjih. A vse to naenkrat nič več ne šteje. In v tej stiski sem naredil največjo neumnost v življenju: podpisal sem se pod delo nekoga drugega. V tem pogledu ni opravičila in bom za to nosil vse posledice je povedal Boris Kobal za MMC.

No sicer pa depresivna in osebna stiska vsekakor ne moreta biti razlog za plagiat, oz. kaznivo dejanje. Pri tem bi Kobalu lahko pomagal kvečjemu psihiater. Še vedno pa ga pri tem dejanju brani nekakšen “kvazi” medijski strokovnjak, ki pravi “PIZDA ZAJEBU JE”.

M.G.