Poštarki grozil s poštolo!

Policisti iščejo roparja, ki naj bi si okoli dveh popoldan za tarčo izbral poštno poslovalnico na Tržaški cesti v Mariboru ob carinskem uradu. Posnela ga je varnostna kamera, koliko denarja je odnesel, ni znano.

Policijske sirene, ki jih je bilo popoldan slišati v Mariboru, so tulile zaradi ropa na Tržaški cesti. Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave je sporočil, da je neznani storilec stopil v prostore poštne poslovalnice in zaposleni s pištolo zagrozil, naj mu izroči denar. Ukazu roparja so sledili, ta pa je po dejanju pobegnil. Koliko denarja je dal v žepe, še ni znano, policija pa zaradi interesa preiskave takšnih podatkov uradno tudi ne razkriva.

Storilec ni nikogar poškodoval, ga je pa na delu posnela varnostna kamera. Policija vse, ki moškega na posnetku prepoznajo ali vedo karkoli o njem, prosi, da to sporočijo najbližji policijski postaji, na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Storilec je visok med 170 in 180 centimetri, v času ropa je bil oblečen v živo oranžno jopico s kapuco na glavi, temne hlače (podobne trenirki), obut je bil v črne športne copate z belim podplatom, močnejše postave, ovalnega obraza, na desni roki je nosil prstan. Če ga bodo policisti našli, mu zaradi oboroženega ropa grozi kazen do deset let zapora.

MZ