slika: svetovni splet

»Napake bodo. In se bodo dogajale. So sestavni del nogometa in tako jih sprejemamo. Dokler napake ne postanejo ‘napake’ in dokler ne postanejo serijske,« sporočajo iz Nogometnega kluba Maribor.

Napak v škodo Maribora je preveč

Po nedeljskem dogajanju v Kidričevem in podaljšanju niza, ko je oškodovan NK Maribor, ne moremo ostati brez odziva. Vedno izhajamo iz svojega izhodišča. Analizo začnemo pri sebi in o podobi na igrišču bomo s strokovnimi argumenti. Moteče pa so ponavljajoče se zadeve, ki močno vplivajo na rezultate našega dela. Zato se zdaj tudi javno, na najvišjem nivoju kluba, sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja? pravi predsednik vijoličastih Drago Cotar.

Pri NK Maribor se preveč žrtvujemo za napredek in nenehen razvoj institucije, vsak na svoj način, predvsem pa 24/7, da bi mirno spremljali nepravilnosti, ki jim ni videti konca. Preveč smo vložili znanja, truda in časa, da bi tekmovalni in organizacijski nivo kluba pripeljali do nivoja, ko se je mogoče 5x v sedmih letih uvrstiti v skupinski del evropskih tekmovanj, ob tem pa bi dopuščali, da gredo zadeve v slovenskem nogometu v napačno smer.

Ne zahtevamo privilegijev, nihče pa nas ne more prepričati, da si ne zaslužimo enakovrednega statusa. In da ne čakamo vsake naslednje tekme z negotovostjo, koliko več bo treba storiti na igrišču od nasprotnika, da lahko nadaljujemo boj za uresničitev športnih ciljev.

Enotno sporočilo iz Ljudskega vrta je: Tako ne gre več naprej! Ne bomo se prepustili toku, kajti borimo se za pravičnost, za naš Maribor, za vse navijače, ki živijo za klub in z vijol’čno energijo polnijo slovenske ter tudi stadione v tujini. Imamo dovolj dokazov za naše trditve o pristranskem sojenju, ki jih nočemo razkrivati, ker želimo najprej urediti zadeve po mirni poti, z dialogom, s strokovno argumentirano komunikacijo, preden bomo prisiljeni dokaze posredovati javnosti. Tudi z zahtevo po izvzetju koga izmed sodnikov za sojenje naših tekem.