Nič več ni tako, kot je bilo. Najstarejša gostilna se prodaja.

Gostilna v objemu mestnega parka in bližine treh ribnikov

Gostilna Pri treh ribnikih je ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki ima bogato tradicijo. Nahaja se v objemu Mestnega parka in neposredne bližine treh ribnikov. V kolikor imate pod palcem šesto tisočakov, je lahko vaša. piše portal NetTV.

Gostilna Pri treh ribnikih velja za najstarejšo gostilno v Mariboru, saj deluje že od leta 1825, v tem času pa je zamenjala kar nekaj lastnikov. Znana je po tradicionalni hrani in domačih receptih, najdete pa jo tudi na mariborski kulinarični poti Zavoda za turizem Maribor-Pohorje. Zraven bogate a la carte ponudbe, ste tu našli našli tudi potočnega raka, divjega prašiča in jurčke; sladokusci pa tradicionalno šarloto ali pohorsko omleto. 

Gostilna pri Treh ribnikih se prodaja po ceni 590.000,00 EUR. Ob opisu pa dodajajo, da sama gostilna obsega 644 kvadratnih metrov površine, 3 gostinske sobe v pritličju, kuhinjo in sobo v stari vinski kleti. Kupcu pripada tudi parcela v izmeri 3.801,00 kvadratnega metra. Upajmo le, da med kupci ne spet kakšen t.i. “Arsenovičev klan” in da tako ne bodo pokupili še te zares lepe in tradicionalne gostilne.

M.G.