Saj ni res, pa je. Kljub goljufiji z odrezano roko, pomoč države!

vsi se še spomnimo odmevne  afere, v kateri si je 21-letna Julija Adlešič po predhodnem dogovoru s še tremi osumljenci z namenom pridobitve zavarovalniških odškodnin odrezala roko nad zapestjem. Če bi goljufija uspela, bi si lahko osumljenci pridobili več kot milijon in pol evrov odškodnin.

Kljub goljufiji pomoč države?

Preiskovalni sodnik je konec marca za 29-letnega Abramova in 21-letno Julijo Adlešič izdal sklep, s katerim je njuno bivanje v priporu podaljšal do 6. junija. Kot poročajo Slovenske novice, so v uredništvo prejeli odločbo Centra za socialno delo (CSD) enote Ljubljana Moste-Polje, v kateri je ta ugodil zahtevi Sebastiena Abramova za dodelitev denarne pomoči. “Kot izhaja iz odločbe, je Abramov podal vlogo za dodelitev denarne pomoči, kar mu omogoča odlok Mestne Občine Ljubljana ‘za premostitev trenutne materialne ogroženosti’. Zahtevo je vložil 14. januarja letos, na dan, ko je Julija Adlešič predčasno in na lastno željo zapustila bolnišnično zdravljenje po tistem, ko naj bi si 4. januarja, kot trdi, po nesreči odrezala roko. Le dva dni kasneje sta vseh pet zavarovalnic zasula z zahtevki za izplačilo zavarovalnine.

Nekoliko nenavadno, da zaposleni na CSD Ljubljana Moste-Polje niso ničesar slišali o odmevnem primeru, v katerega je vpleten Abramov. Slednji je v priporu od 6. marca, odločba pa je bila izdana 25. marca.

Podatek o prestajanju pripora v skladu z 260. členom zakona o splošnem upravnem postopku je novo dejstvo, na podlagi katerega bo center obnovil postopek odločanja za dodelitev denarne socialne pomoči ter o zadevi odločil ponovno.

SIFA