dav

Predstavniki Snage, ki upravlja mariborske tržnice, in civilne družbe želijo obuditi tržnico Tabor.

Želijo si živahne tržnice

Infrastruktura je dotrajana in v zadnjih letih privlači bolj malo prodajalcev in kupcev. In preve priložnost za to bi bila obnovitev te male tržnice na Dominkuševi ulici, na kateri ekipa prostovoljcev v zadnjem času prireja dobro obiskane dogodke.

Na tržnici Tabor je bilo namreč nekoč živahno, v zadnjih letih pa so se kupci preselili v velike trgovske centre. Občina je sicer lani obnovila parkirno ploščad, a to ni odpravilo vseh težav. Zaradi strmih stopnic bi morali zgraditi vsaj še dvigalo za starejše, invalide in starše z vozički. A občina bo raje  naložbena sredstva letos usmerjala v osrednjo mestno tržnico. Škoda za prebivalce Tabora.

Ključna sta želja in trud prostovoljcev

Petra Hercog s Snage za radio Maribor  pravi, da je ključ v vsebini. 30. marca pripravljajo sejem rabljene robe, sodelujejo pa tudi z bližnjim vrtcem. Rešitev iščejo tudi nekateri tamkajšnji prebivalci. Tudi docentka arhitekture in članica Mestne četrti Tabor Kaja Pogačar, ki si želi rešitev poiskati s študenti. Ključna pa bosta predvsem želja in trud prostovoljcev in krajanov.

M.G.