slika: Politikis

Tudi v Sloveniji! Trije bosanski državljani s prebivališčem v Sloveniji bodo morali zaradi ogrožanja varnosti države, javne varnosti ali javnega reda zapustiti državo.

Trem državljanom Bosne je Slovenija odpovedala gostoljubje!

Kot piše portal Politikis je na predlog policije upravna enota Ljubljana odpovedala prebivanje v Sloveniji trem državljanom Bosne in Hercegovine z dovoljenji za stalno prebivanje v Sloveniji zaradi ogrožanja varnosti države, javne varnosti ali javnega reda,” so za STA sporočili iz ministrstva. Gre za brata, 37-letnega Selvirja in 40-letnega Nelvirja Durakovića, rojena v Dobrem Selu v BiH, in 39-letnega Selima Ljubljankića. Vsi trije imajo v Sloveniji prijavljena stalna prebivališča

Zakon o tujcih v 61. členu dovoljuje, da se tujcu, ki ima v Sloveniji dovoljenje za stalno prebivanje, to lahko odpove, če ogroža varnost države, javno varnost ali javni red. Po neuradnih podatkih POP TV naj bi bili moški v stikih tudi z Bilalom Bosnićem, skrajnežem, ki je novačil džihadiste. Dokumenti policije in Sove, ki jih je pridobila televizija, pa po njenem poročanju kažejo, da jih bodo izgnali zaradi ugotovitev, da aktivno podpirajo versko podprt nasilni ekstremizem in terorizem, za dosego političnih, verskih in ideoloških ciljev pa opravičujejo uporabo nasilja.

Trojica naj bi se na to odločitev pritožila. Roka za zapustitev države jim niso določili, kar pomeni, da ne bodo odšli prostovoljno, pač pa jih bodo iz države odstranili. Vrniti se ne bodo mogli nadaljnjih pet let.

Zanimivo pa je, da brata Duraković brani njun šef Jernej Jerman, pri katerem sta zaposlena. Pravi, da je vse to za brado privlečeno. Saj fanta niti časa nimata, da bi se ukvarjala s čim drugim. A kaj se dogaja za štirimi zidovi, očitno ne ve nihče. 

Še dobro, da imamo v Sloveniji bolj razsodne policiste, kot direktorje podjetij.

M.G.