Zakaj je najnovejši spot Zavoda za turizem Maribor – Pohorje SPOREN?

V spotu o Mariboru je najbolj pomembna le gostilna Maribor?

Prav gotovo si v Mariboru zaslužijo promocijo lokali in objekti, ki privabljajo turiste. A v najnovejšem spotu Zavoda za turizem Maribor, izmed vseh gostiln v Mariboru so (poleg šolske restavracije 7) za snemanje izbrali prav Gostilna Maribor, za katero je znano, da je njen lastnik Saša Arsenovič, župan Mestna občina Maribor.

Se pa ob tem se pojavlja vprašanje, koliko je ta gostilna plačala, da se kot edina mariborska gostilna pojavi v spotu, ki so ga financirali mariborski davkoplačevalci. V kolikor za to niso plačali nič, se postavi vprašanje, ali je morda šlo za korupcijo in ali bodo mogoče ukrepale pristojne inštitucije in kaj na to pravijo ostali mariborski gostinci?

V spotu se kot par pojavita zakonca Rokavec, ki naj bi bila dolgoletna družinska prijatelja naročnice spota – direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Doris Urbančič Windisch. In sprašujemo se ali sta v spotu nastopila prostovoljno, ali sta bila za to plačana? Kako je potekal izbor nastopajočega para in zakaj sta bila izbrana prav zakonca Rokavec? Baje naj bi bila zakonca tudi velika podpornika Saše Arsenoviča.

Sporni spot si lahko ogledate na spodnji povezavi in si o njem sami ustvarite mnenje.

M.G.