V politiko tudi “neodvisna” novinarka Irena Joveva s POP TVja!

slika: facebook

Koliko neodvisnih novinark premore naša Slovenija? Verjetno ne prav dosti. To velja tako za nacionalni, kot lokalni medij POP TV.

Irena Joveva “neodvisna” novinarka POP TV v politiko

Nosilka liste LMŠ na volitvah v Evropski parlament je postala novinarka POP TV Irena Joveva. Po Tanji Fajon, Meliti Župevc, Mojci Drčar Murko, Marti Kos, Ljerki Bizilj, Janji Klasinc, Tamari Vonta, Danici Simšič in Majdi Širca še ena izmed “neodvisnih novinark”, ki se je podala v politične vode, seveda v levih strankah. Kandidatura Joveve na listi LMŠ je jasen dokaz, zakaj premier Marjan Šarec uživa tolikšno medijsko podporo.

Kje je tu morala, kje je tukaj tisto neodvisno novinarstvo, katerega se televizije še kako rade poslužujejo? Zanimio je kako slovenski novinarji in novinarke osrednjih medijev pred vsakimi volitvami pokažejo svoje prave barve. Pravzaprav zgolj eno barvo, saj je za njih sprejemljiva le rdeča. Tem, lahko bi dejali kar, družbenopolitičnim delavkam, ki so zajadrale v politiko, se je pridružila tudi novinarka informativnega programa na POP TV Irena Joveva. Ta bo namreč postala prvi obraz liste LMŠ za Evropski parlament.

In potem si lahko predstavljamo neodvisno kampanjo s strani osrednje lokalne TV POP TV? Če verjamemo v pravljice!

M.G.