slika: Društvo za zaščito konj

Pretreseni smo prebrali sporočilo, ki je zaookrožilo na družbenem omrežju o mučenju konj. Gre za pretresljivo usodo konja, ki ga je Društvo za zaščito konj našlo v hlevu polnem bikov. A to ni bilo vse. Biki so stali »v svojih iztrebkih in urinu dobesedno do trebuha in gnili pri živem telesu.

Živali so gnili pri živem telesu

V enem izmed hlevov  v Sloveniji (kje, nam ni uspelo izvedeti) se je dogajalo nekaj nezaslišanega. Tako je zgodbo opisalo društvo za zaščito konj. Šlo naj bi za urgentni odvzem živali.

Pričakovali smo konja, ki naj bi bil urgentno inšpekcijsko odvzet in nam predan. To kar smo videli na licu mesta, si ne morete predstavljati v najhujši grozljivki. Ne bom opisovala vsega, ker bodo slike same povedale. Konja žal ni bilo mogoče rešiti, revež po prihodu iz hleva ni več mogel stati in kljub vsem naporom, da bi ga nekako spravili na prikolico in odpeljali, se je ulegel, vdal v usodo in na koncu po nalogu inšpekcije bil tudi uspavan. Dobesedno je bil izkopan iz dreka, saj ga je bilo nemogoče spraviti skozi vrata. Iztrebki so bili natlačeni do 1,20 m visoko. Že to je bilo hudo, groza pa nas je čakala v hlevu polnem bikov. Ti so stali v svojih iztrebkih in urino dobesedno do trebuha in gnili pri živem telesu. Smrad je bil neznosen, v očeh živali se je zrcalilo eno samo hudo trpljenje. Pravijo pri društvu za zaščito konj.

Slike so naravnost pretresljive in žalostne in naj bodo opomin tistim, ki mučijo te živali. Upajmo le, da so inšpektorji zoper lastnika že ukrepali.

Fotografija osebe Društvo za zaščito konj.

Fotografija osebe Društvo za zaščito konj.

Konja žal ni bilo mogoče rešiti, revež po prihodu iz hleva ni več mogel stati in kljub vsem naporom, da bi ga nekako spravili na prikolico in odpeljali, se je ulegel, vdal v usodo in na koncu po nalogu inšpekcije bil tudi uspavan. Dobesedno je bil izkopan iz dreka, saj ga je bilo nemogoče spraviti skozi vrata. Iztrebki so bili natlačeni do 1,20 m visoko. 

Fotografija osebe Društvo za zaščito konj.

Fotografija osebe Društvo za zaščito konj.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2036229876474524&type=3

Če vidite, če veste, prijavite nam zlorabo živali na [email protected] in mi bomo prijavili naprej ter skušali pomagati. Pomagajte z donacijami in prispevki tudi vi, saj je to naš edini vir financiranja (SI56 1010 0005 0589 375 ali sms na 1919 konji5).

SIFA