🔴Pozor, za SZ del Slovenije so napovedane močne padavine! (Graf padavin)

Slika simbolna

Vremensko dogajanje pri nas je sicer pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Naši kraji bodo še naprej pod vplivom vlažnih JZ vetrov. 

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo v noči na soboto padavine prehodno spet pogostejše. V soboto čez dan bo večinoma suho, deloma se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Zvečer se bo od zahoda ponovno pooblačilo, padavine z nevihtami in nalivi bodo v noči na nedeljo zajele vso Slovenijo. V nedeljo popoldne bodo padavine oslabele, deloma se bo razjasnilo.

Za severozhod države je Agencija RS za okolje (Arso) zaradi padavin za popoldne, zvečer in ponoči izdala rdeče opozorilo, za druge dele pa oranžno. Zaradi vetra velja za zahodni del oranžno opozorilo že popoldne in zvečer, ponoči pa za vso državo. V SV delu Slovenije se bodo padavine močo okrepile v petek zjutraj.

Večji vremenski fronti nas bosta prešli v petek in nedeljo. Obilnejše padavine se obetajo predvsem v SZ Sloveniji, kjer bodo tudi močnejši sunki vetra. Nasploh bo tako v četrtek kot v petek povsod vetrovno, pihal bo JZ veter. Največ padavin bo ponovno padlo v SZ Sloveniji, kjer bodo količine ponovno presegle 100 mm. 

Kako se bodo gibale padavine, si poglejte na grafu padavin:

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več