1. maj po Slovensko. Na Rožniku tisti, ki nasprotujejo višjim plačam

slika: facebook

Kam je odšel 1. maj, kot se ga je praznovalo nekoč? Torej praznovanje delavstva, kjer so se borili za višje plače in dostojno življenje?

Na Rožniku praznujejo tisti, ki so PROTI dvigu plač delavcem?

Kot najbolj zagrizen komunist, Zoiran Janlovič se je dveh letih pavze spet masti na Rožniku. Tradicionalnem srečanju ob prvem maju, ki pa je vse drugo, kot delavski praznik. Namišljena skrb za delavce, nenadna zaskrbljenost za delavske pravice in njihove plače in našemljena podoba rdeče-srajčnikov je zopet pokvarila namen tega praznika.

Predsednica sindikata ZSSS Lidija Jerkič pravi, da je čas tik po volitvah, čas novih začetkov in novih obljub. Kot pravi, se je treba vrniti h kakovostnemu socialnemu dialogu, zagotoviti dostojne pokojnine, učinkovitejše varstvo delavskih pravic, zagotoviti dostojne plače, doseči uveljavitev pravilnika o poklicnih boleznih in skrajšati delovni čas. In ravno ta ista Lidija Jerkič, je še pred nedavnim jokala, da ne ve, kako naj delavcem pove zakaj nasprotuje zakonu o dohodnini, ki bi vsem delavcem prinesel višje plače. 

Seveda pa danes praznujejo na rožniku tudi ostali levi gospodje, ki se za delavske pravice in njihove plače ne borijo. Sedaj ko so “v svobodi” so se očitno spet razbohotili “rdeče srajčniki” s podobami diktatorjev in petjem Internacionale. Lažno upanje za delavce, pa spremenili v boj za leve stolčke in korito polno denarja za sebe.

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov