Afera falkon. Nove podrobnosti! Kaj nam je še zamolčala predsednica Državnega zbora?

Urška Klakočar Zupančič, zajem zaslona

Naš portal je že včeraj, eden prvih poročal o tem, da se časovnica obiska Urške Klakočar Zupančič nikakor ne sklada z njenim pripovedovanjem o bilateralnem srečanju v Avstriji, ampak da je bil namen obiska le udeležba na tradicionalnem novoletnem koncertu v dunajski filharmoniji.

Ob novici, ki so jo včeraj odkrili na portalu Požareport, da se je novoletnega koncerta na Dunaju udeležila Urška Klakočar Zupančič kar z državnim letalom – falkonom, je bilo misliti, da bodo vklopljeni vsi alarmi, zaradi potrate davkoplačevalskega denarja. A smo se zmotili. Levi mediji so pograbili ne preveč prepričljiv odgovor Urške Klakočar Zupančič in to je bilo to.

Zato pa vam mi razkrivamo nove podrobnosti tega nenavadnega bilateralnega srečanja, ki naj bi ga Urška Klakočar Zupančič imela v Avstriji. Ponovimo najprej še enkrat, kar smo že včeraj zapisali: Falcon je pristal na Dunaju ob 10:41 – koncert se je začel ob 11:15, kar pomeni, da pred koncertom ni bilo mogoče sestankovati, koncert se je končal ob 13:50 – letalo iz Dunaja poletelo ob 16.59 (tracking falcona) – treba pa je vmes najprej priti iz dvorane Musikverein (1. dunajski okraj) in se potem še pripeljati do letališča Schwechat (19,5km) – in tudi, če je bil za prevoz čas 0, po koncertu, do poleta proti Ljubljani, v 3 urah in 17 minutah tudi teoretično ni mogoče opraviti 4-urnega sestanka, ki bi mu lahko rekli državniško srečanje. Več o tem si preberite TUKAJ!

Tokrat pa Požareport odkriva nove podrobnosti obiska Urške Klakočar Zupančič na Dunaju.  Uradna spletna stran avstrijskega parlamenta kakšnega “bilateralnega državniškega obiska” sploh ne beleži, čeprav Avstrijci pri tem veljajo za izjemno natančne, pri nas o tem bilateralnem državniškem obiska ne poroča noben drug avstrijski medij, je pa državni zbor objavil krajšo spletno foto novičko, da je bila Urška Klakočar Zupančič povabljena na dunajski koncert in delovno kosilo (ampak, zanimivo, tega delovnega kosila UKZ na včerajšnji tiskovni konferenci ni več omenila). Celo najbolj znani avstrijski časopis Die presse, o kakršnemkoli bilateralnem srečanju Urške Klakočar Zupančič, ni pisal popolnoma nič.

Neuradni viri iz Državnega zbora pravijo, da če bi res šlo za državniški obisk, bi se imenovalo delegacijo in obisk pripravljalo, tako pa nič. Le Urška Klakočar Zupančič naj bi Uršuli Zore Tavčar dejala, da bosta šli, citiramo naše vire, “na en fajn koncert” Piše Bojan Požar na portalu Požareport.

Pa še nekaj o levih medijih. Se spominjate afere Aleksandre Pivec zaradi obiska Pirana in spanja na račun davkoplačevalskega denarja, ter nekaj narezkov pršuta. Se spominjate samo stranko Levica, kako je hitela z izjavo za javnost, naj ne odstopi le Aleksandra Pivec, ampak kar cela vlada?

 

Povezane objave

V četrtek na ulicah ponovno upokojenci, tudi pred RTV! Posebni avtobus iz Maribora!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

V Levici svoje zaposlujejo kar vse povprek, tudi brez ustreznih izobrazb? Samo, da so “naši”