Ali Hofer “lupi” naše kupce? Cene nekaterih izdelkov pri nas precej višje, kot recimo v Avstriji?

slika. maribor.info

Nemški veletrgovec Hofer številne izdelke v Sloveniji očitno prodaja dražje, kot jih kupcem v sosednji Avstriji. Nekdanji novinar TV Slovenija Borut Janc, ki zdaj živi na Dunaju, je na Twitterju objavil primerjavo cen določenih izdelkov iz kazalogov, ki jih Hofer ponuja v obeh državah, a so v Sloveniji dražji, piše Reporter.

V Avstriji izdelki precej cenejši

Nekateri izdelki v Jančevi primerjavi stanejo občutno več kot v Avstriji, čeprav je kupna moč naših sosedov precej višja. Ženske in moške športne jopice Crane so denimo v Sloveniji (14,99 evra) kar pol dražje kot v Avstriji (9,99 evra). Žaga Ferrex stane v Sloveniji 119 evrov, v avstrijskem Hoferju pa 99 evrov. Podobno je še v nekaj primerih.

Res je sicer, da so nekateri izdelki v slovenskem Hoferju cenejši kot v Avstriji, kar večja zlasti za prehrambne izdelke, a razliko v cenah slovenski kupci opažajo in izpostavljajo že leta. Hofer tako razliko v cenah opravičuje s tem, da so nabavne cene za Avstrijo in Slovenijo različne, izgovarja se tudi na logistične in druge stroške poslovanja.

Veletrgovec recimo nekatere izdelke istega proizvajalca, denimo ponudnika oblačil Crane , ponuja po isti ceni v obeh državah, v drugih pa so dražji v Sloveniji – ob omenjenih jopicah tudi pohodniški čevlji, ki v slovenskem Hoferju stanejo 39,99 evra, v avstrijskem pa 34,99 evra. Medtem je cena Craneovih pohodniških hlač (11,99 evra) ali otroškega nahrbtnika (11,99 evra) v obeh državah enaka.

je Slovenija res tako bogata država?

vir: Reporter

M.G.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?