ANKETA našega portala! Kako boste glasovali na referendumu o vodi?

Stranka Levica se skupaj z opozicijo vztrajno trudi, da trenutna vlada ne bi sprejela novele zakona o vodah, ki bi po mnenju ministra za okolje območje voda še bolj zaščitilo.

Sodelujte v anketi portala e-Maribor

Do referenduma bomo priča takšnim in drugačnim mahinacijam. Neumnosti, ki nam jih zadnje časa sporoča opozicija očitno ni videti ne konca ne kraja. Referendum pa bo, davkoplačevalce spet stal res ogromno denarja. 

Referendumsko vprašanje se bo glasilo: “Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G), ki ga je sprejel Državni zbor na seji dne 30. marca 2021?” Zakon bo na referendumu zavrnjen, če bo proti njemu glasovala večina volivcev, ki so glasovali veljavno. Proti zakonu mora ob tem glasovati najmanj petina vseh volivcev. Kul opozicija referendum pozdralja, SDS, NSI, SMC,SNS pa ga zavračajo. V DeSUS-u se ne opredeljujejo do referenduma in poudarjajo, haj se ljudje sami odločijo.

Kako pa boste glasovali na referendumu o vodi? To vas sprašujemo tudi v naslednji anketi. 

[poll id=”78″]

SODELUJETE LAHKO DO SREDE 16. JUNIJA!

p.m.

Povezane objave

Prava drama, kot v filmu. Primorec grozil, da se bo razstrelil. Pogajalci in policisti na delu! #video

Novi svet RTV po poti Severne Koreje? Prepovedali bi snemanje, komentiranje, tvitanje in še kaj?

Nova podražitvena seja MOM. Župan priznal da je med ljudmi veliko nelagodja.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več