Anketa o željah in zadovoljstvu s sistemom trajnostne mobilnosti

Mestna občina Maribor je skupaj s podjetjem Marprom in Univerzo v Mariboru pripravila Anketo o zadovoljstvu s sistemom trajnostne mobilnosti, ki je bila danes razdeljena v nabiralnike mariborskih gospodinjstev. Velik del vprašalnika je namenjen storitvam javnega potniškega prometa, saj na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM, v sodelovanju z MO Maribor in Marpromom, v okviru projekta EIB ELENA izdelujejo Študijo prenove omrežja mestnega javnega prevoza. Del študije je analiza kakovosti obstoječe prevozne storitve in sistema trajnostne mobilnosti v mestu z željami, kako naprej.

Z anketo o željah in zadovoljstvu s sistemom trajnostne mobilnosti želimo, da imajo prebivalci neposreden vpliv na izboljšanje javnega prevoza in mobilnosti na splošno. S pomočjo mnenj bomo poiskali rešitve za dostopno, učinkovito, okolju prijazno, varno, hitro in cenovno sprejemljivo storitev javnega prevoza.

Anketni vprašalnik lahko izpolnite v fizični obliki in ga pošljete po pošti, saj je poštnina plačana pri MO Maribor. V fizični obliki ga lahko izpolnite in oddate tudi na informacijski točki na Avtobusni postaji Maribor, Mlinska ulica 1, ali pred Glavno pisarno Maribor, Ulica heroja Staneta 1, v času uradnih ur. Prav tako pa lahko vsak skenira QR-kodo in izpolni vprašalnik ali do njega dostopa na povezavi tukaj.

Podatki iz ankete bodo uporabljeni za to, da ugotovimo, kje so spremembe najbolj potrebne in katerim izhodiščem je treba dati prednost pri izdelavi, vrednotenju in izbiri predlogov novega omrežja linij. Izsledki ankete in predlog prenove linij mestnega potniškega prometa bo predstavljen tudi širši javnosti.

Povezane objave

BOMBA V MARIBORU! Na Teznem našli bombo iz druge svetovne vojne

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji