Arsenovič v koalicijo z levimi podaniki in “izdajalci” Novo Slovenijo?

Po lokalnih volitvah se počasi delajo obrisi nove koalicije, ki jo stari – novi župan Saša Arsenovič še kako potrebuje. Bodo tudi tokrat mižali ob morebitnih novih barabijah župana?

Po tem, ko je lani polet izbruhnila afera “mariborski davitelj”, ko je župan davil mladoletnega otroka in je večina strank razen stranke SD obsodila napad župana na mladoletnika je očitno vse pozabljeno. Levi bodo Arsenoviču spet skočili v objem. Med “izdajalce” z desnega političnega pola pa ponovno sodi mariborska Nova Slovenija, ki že nekaj let drži “štango” levim županom.

Je pa Maribor dobil nova stara podžupana. Samo Peter Medved, bo tudi v drugem mandatu pokrival področja komunale, prometa in športa, ter Gregor Reichenberg, ki bo prav tako pokrival isti področji kot v prvem mandatu, torej področji arhitekture in prostora. 

Kot piše Večer, neuradno, naj bi Arsenovič h koalicijskim pogajanjem povabil Gibanje Svoboda, SD, Listo kolesarjev in pešcev, Gasilce Maribora in Novo Slovenijo, zanimivo, Levice pa ne. Medtem ko Lista Franca Kanglerja, SDS, LPR in Stranka mladih – Zeleni Evrope Arsenovičevega vabila niso prejeli.

So pa v Listi kolesarjev in pešcev previdni. Bodo najprej videli, kaj vse bo na mizi, in se šele potem se boo odločili o vstopu v koalicijo, pravi Josip Rotar.

Če bi ostalo pri koaliciji – Lista Arsenovič za Maribor, Gibanje Svoboda, Lita Kolesarjev in pešcev, Nova Slovenija, stranka SD in Gasilci Maribora, bi koalicija štela 29 ljudi, opozicija, kjer bi bili: SDS, NLS, LPR, Levica in stranka Mladih pa 16 ljudi.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

3 komentarji

Pepe Vasjebe 6. 01. 2023 - 0:15
NSi, pa de ne bi še kdaj zapisali da so to Slovenski Krščanski Demokrati. So glih tolk Slovenski kot je bila JLA Jugoslovanska. Bila je komunistična. So glih tolk krščanski, kot je bila JLA ljudska. Bila je komunistična. In so glih tolk demokrati kot je bila JLA armada. Bila je zaščitnica komunizma.
mona lisa 6. 01. 2023 - 7:12
NSI so izdajalci. Obračajo se kje imajo koristi. Očitno sledijo v Mariboru spet župpanove rabote. Sramota kdo vse pristopa in kdo bo držal vse štango lopovu.
boter 7. 01. 2023 - 12:02
Sašo ve kaj dela. Si znate predstavljat, če bi bil za župana izvoljen palček Kaloh? Maribor bi krepno v enem mescu.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več