Avstrijskemu zunanjemu ministru niso všeč predlogi Tanje Fajon

Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija

Odstranitev ograje na zunanji meji ni dobra popotnica v odnosih z našimi sosedi. To je občutila tudi novopečena zunanja ministrica Tanja Fajon.

Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je glede nadzora na notranji meji v schengenskem prostoru dejal, da v luči vojne v Ukrajini ter precejšnjega povečanja nezakonitih prehodov meje v zadnjih mesecih ni alternative temu ukrepu, si bodo pa prizadevali z dialogom najti rešitev, da bodo razmere na meji spet take kot pred letom 2015. Ministrica Fajon pa je v zvezi s tem dejala, da Slovenija ne vidi razlogov za ohranjanje nadzora na meji.

Avstrija je leta 2015 na vrhuncu begunske krize uvedla nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko ter tega ves čas podaljšuje, poroča STA. Nazadnje so ga sredi maja podaljšali še za pol leta, med razlogi pa so na Dunaju tedaj navedli tudi vojno v Ukrajini. Piše Demokracija.

Vodja avstrijske diplomacije je bil sicer prvi gost iz tujine na obisku v Sloveniji po imenovanju nove slovenske vlade prejšnji teden. In ravno s prvim obiskom se naša Tanja ni najbolje izkazala.

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

5 komentarjev

Rezka Grčman 6. 06. 2022 - 10:40
hahahaha, pa smo dočakali. Enkrat mora biti tudi prvič. Zagotovo pa ne bo zadnjič. Toliko časa bo "sračkala", da bodo Slovenijo vsi sosedje zaprli. Ona bo vrnila ugled ja, glih taprava. Me pa zanima koliko ugleda Sloveniji bo uničila v Evropi in Svetu.
marker 6. 06. 2022 - 14:47
Jaz sem že napovedal, da nas bo skregala z vsemi sosedi.
Pepe Vasjebe 6. 06. 2022 - 16:33
Ja za kaj takega pa res ne rabiš bit prerok ali pa ciganka. Pa tudi kofeta ne rabiš pit in v šalco geldat! Ampak vseeno, pravilno si napovedal!
marker 6. 06. 2022 - 14:48
Dobila je prst v ***!
Pepe Vasjebe 6. 06. 2022 - 16:31
Ograjo lahko po ugodni ceni prodajo Avstrijcem, jo bodo oni sedaj rabili na svoji južni meji. Avstrijski minister je verjeto to prišel povedat fafajonki.
Dodaj komentar