Bili smo na kulturnem prazniku v Hotinji vasi, kjer so imeli živega Prešerna

KUD Milke Zorec, Hotinja vas

Kulturno življenje v Hotinji vasi, v občini Hoče Slivnica se ponaša z bogato tradicijo, saj je bilo ustanovljeno že leta 1946. Od takrat redno uprizarjajo dramske predstave in organizirajo razne kulturne dogodke. Skupaj z njihovim občnim zborom je na predvečer kulturnega praznika v kulturnem centru potekala glasbena prireditev.

Leta 1981 se je ustanovila folklorno skupina KUD Milke Zorec, v kateri  se je zvrstilo že veliko plesalcev, sedanja zasedba pa deluje od leta 1995. Pri folklori plešejo plesne postavitve iz  različnih pokrajin naše dežele. Poleg plesa obujajo stare običaje in navade. Organizirajo pa tudi razne glasbene prireditve. Ena takih je bila včeraj na predvečer kulturnega praznika.

Predsednik KUD Milke Zorec Hotinja vas, Srečko Hvauc je poudaril pomen kulture v kraju, ki ima dolgo kulturno tradicijo. Kot je dejal za naš portal je ponosen na vse žene in može, ter na vse sekcije KKUD-a, ki še kako popestrijo kulturno dogajanje ne samo v občini Hoče-Slivnica, ampak tudi širše. 

V pestrem kulturnem programu so sodelovali Folkloristi folklorne skupine KUD Milke Zorec Hotinja vas, mladi glasbeniki na klavirju, recitatorji, ki so recitirali Prešernove pesmi, mlade pevke z imenom Angele, zanimivost kulturne prireditve, pa je bil “živi” France Prešeren, ki ga je upodobil eden od članov društva in je bil upodobljen, kot scenska kulisa.

VSEM  BRALCEM NAŠEGA PORTALA ŽELIJO ČLANI KUD MILKE ZOREC, HOTINJA VAS LEP KULTURNI PRAZNIK! Čestitkam se pridružujemo tudi z našega portala.

Povezane objave

Tečaj srbohrvaščine za slovenske delavce delavce TKK, je bilo lažno!

Si bo Slovenija oddahnila? Nika Kovač se za nekaj časa umika v osamo?

Slovensko podjetje za svoje zaposlene nudi tečaj srbohrvaščine, zaradi lažjega sporazumevanja?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več