Bodo politično truplo, Karla Erjavca poslali v Moskvo za veleposlanika?

Putin in Erjavec, slika Times.si

Človek, ki je pokopal stranko DeSUS, Karl Erjavec, kateremu manjka do penzije še dve leti, se naj bi ponujal Gibanju svoboda. A kaj bi Golob počel z njim?

Karl Erjavec se na ponuja Golobu?

Slovenska politika do Rusije naj bi se počasi mehčala, imenovanje notoričnega rusofila Andreja Benedejčiča za premierjevega svetovalca za nacionalno varnost pa celo neposredno nakazuje na rapprochement (zbližanje) s Putinovim režimom. V teh časih in teh razmerah je to lahko celo nevarno.

Opazovalci ugibajo, kaj vse bo nova slovenska oblast do jeseni še storila, da bi se “odkupila” za odzive svojih predhodnikov na ruski napad na Ukrajino; koga, denimo, bosta Golob in Fajonova poslala v Moskvo za novega veleposlanika, da bi to delovalo kot očiten znak pomiritve in da ga Kremelj ne bi zavrnil, saj so diplomatski odnosi med Slovenijo in Rusijo od 24. februarja slabi. Piše Portal plus. Omenja se celo politično truplo Karla Erjavca, ki je bil v vlogi zunanjega ministra zagotovo osrednji politični promotor zbliževanja s Putinovo Rusijo, zdaj pa je na nek način na trgu in se ponuja Golobovim svobodnjakom.

Glede na politiko združevanja in integracije na levi sredini, kjer nameravajo svobodnjaki v svoje gibanje kmalu vključiti Stranko Alenke Bratušek in Listo Marjana Šarca, ni izključeno, da se bodo za podobno usodo odločili tudi v bivši Erjavčevi stranki DeSUS. S tem pa bi se lahko vsaj delno politično rehabilitiral tudi Erjavec osebno … kar bi mu morda dejansko odprlo vrata v Moskvo.

Povezane objave

Ekskluzivno! Rupar vesel iz sodišča. Golobove ljubice ni bilo na spregled

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

2 komentarja

Tomaž 63 8. 06. 2022 - 11:36
Ne nakladajte prosim...
Nata 8. 06. 2022 - 12:03
Tole kupčkanje presega že vse meje dobrega okusa. Pa vendar?? Smo morda pričakovali kaj drugega od stranke, ki si je nabirala člane samo na podlagi tistega slavnega. . . . . .samo, da ni Janša. Upam, da je to končno streznilo mojo opcijo!. Naredili so ogromno napak. Razdrobili so vse , kar se je dalo. Namesto, da bi stopili skupaj. Kot se to še sedaj dogaja na oni strani!!
Dodaj komentar