Bojan Požar čutil pritiske na novinarsko delo le pod vlado Marjana Šarca?

Medtem, ko levi novinarji še vedno jokajo, kako naj bi jim Janez Janša oteževal delo, je resnica, ki jo leva novinarska srenja prikazuje zares zelo daleč.

Pritiski na novinarje le pod vlado Marjana Šarca

23. novembra 2018 je Šarec dejal: “Drži, da sta medijska in svoboda govora temelja demokracije, a to še zdaleč ne pomeni, da sta neomejeni.” Takrat je preko Damirja Črnčeca državnim podjetjem naročil naj ne oglašujejo v medijih, ki prikazujejo “sovražno” vsebino. No z “sovražno” vsebino je mislil seveda desne medije, ki niso trobili v isti rog, kot on.

To je dejal tudi novinar Bojan Požar na Požareportu. Vprašajo me, ali čutim pritiske Janeza Janše? Odgovorim, da ne, sem pa čutil pritiske pod vlado Marjana Šarca, ko je takratni državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec osebno klical uprave državnih podjetij, naj prenehajo z oglaševanjem na Požareportu ali v oddaji Faktor na TV3. In dodam, da se moj portal sicer ne ukvarja z ideološkimi vprašanji. Kaj pa Janševo tvitanje? Povem svoje že znano stališče, da tviti politikov zame ne predstavljajo nekih blazno resnih napadov na novinarje in medije.

PM

 

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi