Bosanci v Sloveniji na okopih zaradi karantene. 24 ur z dramatičnim prispevkom?

slika: blog.uporabnastran.si

Na mejnih prehodih s Hrvaško so za vikend izdali rekordnih 2040 karantenskih odločb. Kljub omejitvam potovanj so se namreč ob muslimanskem prazniku kurbanbajramu na obisk k sorodnikom podali številni delavci iz Bosne, ki delajo v Sloveniji.

V 24. urah izdali rekordnih 2040 karantenskih odločb

Številni delavci iz Bosne in Hercegovine, ki delajo v Sloveniji so se za muslimanski praznik odpravili domov, kljub temu, da jih ob prihodu v Slovenijo čaka obvezna 14-dnevna karantena. Tako so naši varnostni organi na mejnih prehodih s Hrvaško za vikend izdali rekordnih 2040 karantenskih odločb. Karanteno je ob povratku v Slovenijo seveda treba spoštovati.

Večini tukaj živečih in začasno živečih Bošnjakov, pa nad karantenskimi odločbami ni bila niti malo navdušena. Nekateri so celo želeli organizirati proteste zaradi tega. A dejstvo je eno. V Bosni in Hercegovini imajo velik skok števila okuženih in še pred uveljavljeno karanteno držav, je bilo vnosov koronavirusa v Slovenijo prav iz Bosne in Hercegovine največ. Sicer pa so to državo na rdeči seznam okuženosti dale prav vse evropske države.

Novinarjem 24 ur, pa je očitno vseeno za morebitne nove okužbe, saj so prispevek o množičnem vračanju delavcev iz Bosne v Slovenijo, naredili tako dramatično, kot da karantena za ljudi, ki pridejo iz te države, kjer je na dan povprečno po 300 okužb, nebi bila najbolj normalna stvar na svetu.

Ob takih novicah priporočamo, da gredo v karanteno za nekaj časa tudi novinarji 24ur!

video: faceboook/24ur

MG


Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več