Brisanje sledi? Profil “Proti nasilju Dušana Smodeja” umaknjen z Instagrama

slika tweeter

V četrtek pozno popoldan je bil z družbenega omrežja Instagram umaknjen profil, ki je opozarjal na domnevne spolne zlorabe, nasilje in finančna oškodovanja Dušana Josipa Smodeja.

V četrtek je bil z Instagrama umaknjen profil, na katerem so bili objavljeni anonimni zapisi o domnevnih spolnih in drugih zlorabah kulturnika Dušana Josipa Smodeja. Profil je v upravljanje namreč znova prevzela oseba, ki ga je prvotno ustvarila, a se je po obširnem odzivu javnosti odločila, da ga izbriše. Zakaj ni znano.

Poraja se vprašanje zakaj so se tako odločili? Bi se v pričanjih izvedelo lahko preveč? Bi lahko kdo izdal morebitno vpletenost slovenske politike v samo dogajanje v Fotopubu in širše? Prav na dan, ko je izbruhnila afera, je bila, zanimivo, začasno ustavljena tudi levičarska stran na družbenem omrežju Facebook: “skupina podpore aktivnemu državljanstvu”, ki ima kar 78.000 članov.

 Policija vse žrtve sicer še naprej poziva, naj morebitne zlorabe prijavijo. A bojimo se, da bo ta afera, tako, kot afera Baričevič pometena pod preprogo.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?