Čudna matematika Klakočarjeve. S Falconom cenejše, kot z avtomobilom?

fotomontaža, slika Nova24TV

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič še kar ne more iz svoje kože. Javnosti še vedno hiti razlagati dejstva, ki so skregana z vsako logiko. 7000 evrov davkoplačevalskega denarja pa je šlo v nič.

Potovanje na novoletni koncert in delovno kosilo na Dunaj je stalo 7.352 evrov, od tega je 6.927 stroškov za Falcona, ostalo pa so stroški prevoza na ljubljansko letališče, zavarovanja, dnevnice za udeležence in podobno. Precej čudenja pa je sprožilo, ker so iz parlamenta v odgovoru opozorili še, da bi bila cena višja, če bi predsednica na Dunaj potovala z avtomobilom. 

Sedaj pa poglejte to “Urškino” matemetiko. Stroške z avtomobilom je predstavila s predpostavko, da bi z delegacijo odpotovala na Dunaj že dan prej in tam prespala hotelu Imperial, kar za Novo leto ni poceni. Odgovor z ocenami stroškov ji je verjetno pripravila generalna sekretarka Uršula Zore Tavčar, ki je s Klakočarjevo potovala na Dunaj in je nekoliko sporen. Še vedno ni bilo dobrega argumenta zakaj je morala predsednica potovati s Falconom.

Če se je koncert na Dunaju začel ob 11. uri, bi morala predsednica državnega zbora. 1. januarja potovati iz Ljubljane recimo ob 7. uri zjutraj. Pot iz Ljubljane do Dunaja je nekje 3 ure in pol. Torej bi prišla pravočasno na koncert, ki se je začel ob 11. uri. Tudi po koncertu in po kosilu bi se lahko usedla v avto, in bi bila nazaj v Ljubljani ob cca. 18. uri. Zakaj bi morala na Dunaj predsednica odpotovati dan prej in tam prespati, očitno ve le ona. Bi bila pa pot z avtomobilom, kot smo jo mi predstavili zagotovo za 5000 evrov cenejša, kot je bila Urškina Falcon varianta.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

2 komentarja

AOMORI 22. 01. 2023 - 6:40
Ha, ha, ... , in ta oseba je bila sodnica.
mona lisa 22. 01. 2023 - 12:24
Oslovska matematika. Lepo prosim kako je ta naredila šolo za sodnico?
Dodaj komentar