Danes na protest sindikat javnega sektorja, zaposleni v zdravstvu in poklicni gasilci

Protest gasilcev, slika Topnews

Ne samo upokojenci, tudi sindikat javnega sektorja gre danes na protest, poleg tega tudi poklicni gasilci. Očitno si Golob odpira vse več front, tudi pri “levih” sindikalistih?

V pogajalski skupini sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Jakob Počivavšek, opoldne pripravljajo protestni shod pred vladnim poslopjem. Ob doslej neuspešnih pogajanjih o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij je v sindikatih nezadovoljstvo vse večje, dodatno pa pričakujejo tudi uskladitev plač z inflacijo.

Med njihovi zahtevami je poleg dogovora o uskladitvi plač z inflacijo tudi zaključek pogajanj o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij. Po prvotnih načrtih naj bi ta pogajanja sklenili že do sredine letošnjega leta, a se je v večmesečnih pogajanjih datum za dogovor vse bolj odmikal. Jeseni, potem ko je Slovenijo prizadela ujma, pa je vlada sindikatom predlagala, da bi odpravljanje plačnih nesorazmerij in prehod na nov plačni sistem zamaknili na začetek leta 2025, kar je leto pozneje, kot so do takrat načrtovali.

Protestniki se bodo danes ob 11.30 zbrali na Trgu Republike in se od tam odpravili proti Gregorčičevi ulici. Poklicni gasilci bodo iz Gasilske brigade Ljubljana krenili že pred tem in najprej svoje zahteve predali ministrstvu za obrambo. Zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu pa bodo proti Trgu Republike odšli izpred ljubljanskega kliničnega centra. Piše portal Topnews.si

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

1 komentar

Loko Poko 7. 12. 2023 - 6:27
Tole javno upravo bi nagnal delat v kamnolom. Ali pa metle v roke in pometam. Samo tile strajkajo, kaj pa delavc. Tale javna uprava, je res ena corba. Izozet je samo gasilce. Drugo je pa..
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več