Delo je naplavilo novo ime za predsednika vlade?

Janez Potočnik, slika: radio Ognjišče

V medijih se vsake toliko časa pojavi novo ime za novega predsednika vlade, pa čeprav vlada Janeza Janše že od prvega dne dela dobro in nemoteno.

Delo išče novega kandidata za predsednika vlade?

Očitno leva opozicija ni sposobna najti novega mandatarja za predsednika vlade, katerega si tako srčno želijo. Očitno je njihova želja po vladanju res močna. A očitno tako nesposobna, da novega mandatarja išče kar levo trobilo Delo.

[color-box color=”blue”] Za opozicijo ni sprejemljiv sedanji predsednik vlade (niti za večino anketiranih), tudi pozicija počasi, toda vztrajno razpada. Samookolicani kandidat KUL za predsednika vlade je padel v nemilost s prihodom Erjavca na predsedniško mesto Desusa, ki ga del pozicije ne podpira, zato ne more dobiti 46 glasov in zrušiti vlade, ugotavljajo v Delu.[/color-box]

Kot se sprašujejo v Delu, kje je izhod? “Ker se nad obema kandidatoma zgrinjajo številne težave, je zato enostavna rešitev poiskati novega kandidata,” so zapisali. “Kdo je ta, ki bi mu zaupali vodstvo vlade in predsedovanje EU?” V Delu ugotavljajo, da imamo Slovenci kandidata, ki mu ni mogoče očitati goreče strankarske pripadnosti, ki ima bogate domače in mednarodne izkušnje. To je dr. Janez Potočnik, ki ga vsa Slovenija pozna kot ministra za evropske zadeve, odličnega komisarja za znanost, odličnega komisarja za okolje, idejnega očeta principov krožnega gospodarstva in dobrega ekonomista, zdaj delujočega v IPR pri OZN. So navijaško zapisali pri Delu.

No, daleč smo prišli da kul koaliciji kandidate išče kar “levosučni” časopis Delo. Pa ne bodo rekli, da je KUL, da kandidata iščejo mediji?

MP

Povezane objave

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”

Nesramna Asta Vrečko, desnico obtožila laži. A dokazi govorijo drugače?

3 komentarji

Bojan Pavelsek 10. 01. 2021 - 8:47
Do decembra lahko pridemo vsi na vrsto.
Mato75 11. 01. 2021 - 6:19
Tale "komedija" se vedno bolj spreminja v "tragikomedijo"... Za "vsako ceno" zrušiti vlado. Ne zavedajo se, da se jim bo to, ko bodo volitve vrnilo kot bumerang. Pa saj ljudje niso/nismo "butasti"...
Ficho81 11. 01. 2021 - 11:41
Vi dont nid manij, vi nid džest tajm(11 miljard € si bomo pa pravično razdelili, kar bo pa ostalo, pa na NLB Frankfurt) bo rekla magistrica šiviljstvo, ki ni bla izvoljena v parlament, ker je niti doma ne marajo. Zdaj ma prilko opet NLB futrat, sam bo težko kaj ostalo. Začela bo šivat pustne kostim, če bo kahrl vzel na naročilnico pravo svilo iz Kitajske. Serpetinškov prijatelj je našel zlo poceni-, 199.999,99€ za tekoči meter s provizijo, fajončica pa že obljublja poravnavo dolgov stranke iz preteklosti, če je ne bojo prej nagnali iz stranke, kordiš in mesečnik pa sta že podpisala nalog tomički, da si ogleda nekaj parcel v Venezueli, da bojo gojili pojočo travco za slovenske potrebe. Ne rabijo oni marionete j. potočkarja, ker preveč zahteva(ozn ga plačuje orng za nedelo-kot nekdaj stanovnika)
Dodaj komentar