Depolitizirana RTV v rdečih številkah! Poglejte kaj vse bi ukinili.

slika: twitter

Na RTV-ju se utapljajo v rdečih številkah in iščejo rešitve za izhod iz krize. Tako bi radi ukinili številne programe in zaposlenim zmanjšali plače. Kaji njihov Golob jim ne bo dal  več, kot 10 milijonov.

Novi svet RTVS, ki so si ga s spremembo zakonodaje, da bi lahko Golob na vrh RTVS nastavil svoje ljudi, ki bodo lepo govorili o vladi, vodi pa ga Goran Forbici, je od uprave zaradi alarmantnih podatkov o rdečih številkah, ki otežujejo tudi načrtovanje poslovanje v prihodnjem letu.

In zanimivo. Do petka mu morajo pristojne službe pripraviti podatke, koliko bi v naslednjem letu in dveh privarčevali, če ukinejo glasbeno produkcijo, informativni program drugega programa TVS, radijski program za tujo javnost (radio SI), regionalne radijske in televizijske programe v Kopru in Mariboru, medioteko, založniško dejavnost in kakšne bi bile posledice znižanja plač vsem zaposlenim za razred ali dva. 

Kot piše Spletni časopis, podatki do konca septembra, ki so jih na RTV objavili med gradivi za sejo, kažejo, da imajo že v devetih mesecih več kot sedem milijonov minusa, do konca leta pa se bo verjetno znesek še krepko povišal. Na več kot deset milijonov evrov.

To je tako, če dajo škarje in platno v roke ljudem, ki z njim ne znajo delati! 

Povezane objave

Tu so nova dejstva o spornem nakupu računalnikov ministrice za digitalno preobrazbo.

Grozljivka sredi Ljubljane. Neznanci skušali ugrabiti dve dekleti!

Poglejte si ta idiotizem nekdanje Golobove poslanke!

4 komentarji

marker 23. 11. 2023 - 2:15
Ukine naj še obvezno naročnino. Veliko nas bo veselih.
GottTag QuelleAmeise 23. 11. 2023 - 2:21
Rdeče RTV greznice ne gledam, je nočem gledati, je nisem naročil, jo nočem naročiti, zakaj bi jo moral potem prisilno plačevati ?
Vipavec 23. 11. 2023 - 2:23
Čim prej naj nastane še večja luknja v financah to je za normalne državljane naj bolj vesela novica.
janez horvat 23. 11. 2023 - 11:16
Naj mu izračunajo tudi, koliko bodo prihranili, če odpustijo polovicodelavcev na RTV
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več