Društvo Ukrajincev v Sloveniji: “Danes na shodu računamo na vas!”

Zelo računamo na vas, Slovenke in Slovence, na veliko podporo, so besede, s katerimi je ustanovitelj društva Ukrajincev v Sloveniji Andrija Hevka pozval na današnji shod v podporo Ukrajini. 

Danes shod v podporo Ukrajini

ob 17. uri začel na Kongresnem trgu v Ljubljani, navzoče bodo nagovorili premier Janez Janša, ukrajinski veleposlanik v Sloveniji Mihajlo Brodovič, podpredsednik vlade Matej Tonin, predsednik državnega sveta Alojz Kovšča, gospodarski minister Zdravko Počivalšek in še nekateri drugi.

Te dni je zaradi kibernetskega napada prenehala delovati spletna stran društva Ukrajincev v Sloveniji. “Uničili so dva tisoč člankov, v katerih je bilo zajeto pet let poročanja iz Ukrajine,  tako v slovenščini kot tudi ukrajinščini.  “Tudi mene napadajo neznane osebe v lastnem stanovanju. Ko me ni bilo doma, so trkali na vrata in grozili moji ženi,” je dejal in poudaril, da “tudi v Sloveniji nismo varni”. je dejal Andrija Hevka, organizator današnjega shoda v podporo Ukrajini.

Iz Maribora je organiziran prevoz na shod. Odhod bo izpred Planeta Tuš je ob 15. uri. Informacije dobite na telefon 070 77 22 60!

“Podprimo Ukrajino. V sredo, 2.3.2022 ob 17.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani,” je prošnjo naslovil tudi predsednik vlade Janez Janša.

Uredništvo portala e-Maribor bo iz shoda pripravilo tudi posebno reportažo!

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi