Državno odvetništvo naj pri proti Jaši Jenullu vložilo odškodninsko tožbo?

VODNI TOP, zajem slike N1

Končno se nekaj premika. Če je Slovenija pravna država, bi se že zdavnaj morali zganiti vsi državni aparati. Smo namreč verjetno edina država v EU, kjer se organizatorjem nelegalnih protestov nič ne zgodi. Taki postanejo celo glavne TV zvezde.

Odškodninske tožbe zoper kolovodje nelegalnih protestov?

Državno odvetništvo je končno začelo opravljati svoje delo in vložilo nekaj tožb zoper protestnike, ki jih je policija določila kot organizatorje neprijavljenih shodov. Kot so potrdili za portal N1, so namreč “doslej v zvezi z izterjavo stroškov policije zaradi varovanja neprijavljenih shodov vložili (zaenkrat) eno tožbo”. 

Koga je ta doletela in koliko želijo od domnevnega organizatorja shoda izterjati, “zaradi varovanja interesov postopka” na državnem odvetništvu niso želeli razkriti. Glede na to, da je policija kot organizatorja daleč največ protestov doslej prepoznala petkovega protestnika Jašo Jenulla, pa je mogoče sklepati, da je prva tožba vložena zoper njega. Piše portal N1. Poleg Jenulla naj bi tožba doletela tudi Tjašo Prošek, ki je bila lani spomladi med bolj izpostavljenimi petkovimi protestniki. Med zanikovalci koronavirusa naj bi policija kot organizatorje protestov prepoznala Ladislava Troho pa Esmeraldo Vidmar. Menda naj bi zaradi shoda v Mariboru tožba za povračilo škode policistom grozila tudi nekdanjemu šefu mariborskih Viol Romanu Križnjaku.

Nelegalni shodi so tisti, katerih organizator ali posameznik ne prijavi. Stroški, ki nastanejo z varovanjem pa so seveda veliki. Vendar se tistega, ki na take shode vabi, je celo glavni govorec, označi za organizatorja. Tako delajo vse normalne evropske države.

Največ naj bi Slovenijo stal protest 29. septembra letos, ko so se protestniki sprehodili do ljubljanske severne obvoznice in neverjetno, zaprli acvtocesto.. Stroške tega shoda je policija ocenila na 77.927 evrov. Dragi protest je bil tudi 27. oktobra, ki je policijo po njenih izračunih stal 68.000 evrov. Na tretje mesto pa se je z 61.416 evrov stroškov uvrstil protest 5. oktobra, ko je policija pridržala tudi kolovodju upora reparja Zlatana Čordića – Zlatka in kasneje še vodjo stranke Re-snica Stevanovića.

Dobro pa vemo, kdo je na vse te nelegalna proteste vabil ljudi, jih spodbujal, da pridejo in jih vabil na “sprehod” po mestu. In prav je, da se v Sloveniji neha razbojništvo  in da se za nezakonita dejanja tudi plača.

P.M.

Povezane objave

IZREDNA NOVICA! Neuradno! Z vrha NIJZ odstopil Milan Krek!

SDS vložila dovolj podpisov za razpis referenduma o vladi!

DZ zavrnil predlog SDS za referendum o RTV. Tega je napovedal Vili Kovačič

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več