DVK odgovornost glede nepravilnosti na voliščih, prelaga na predsednike volilnih odborov?

Nepravilnosti ne voliščih po Sloveniji se v dnevih po volitvah širijo, kot gobe po dežju. Predvsem bodejo v oči glasovnice brez žiga in druge nepravilnosti na voliščih.

Zagotovo je za nepravilnosti odgovoren DVK oziroma njihov predsednik Dušan Vučko, nekdanji VIDNI član LDS. Zagotovo bi moral biti predsednik DVK v prvi vrsti nestrankarski človek, ne pa navijaški predsednik ene politične opcije. Nepravilnosti, ki so se zgodile na letošnjih volitvah pa je izredno veliko, kar priča tudi neverjetni odziv številnih volilcev na družbenih omrežjih.

Pisali smo že o tem, da je predsednik  volilnega odbora Reka-Pohorje, sprožil ugovor zaradi nepravilnosti na enem izmed volišč. Tako je zapisal: “Ko smo po končanem preštevanju glasov uredili dokumentacijo, smo ugotovili, da so kuverte za hranjenje neuporabljenih glasovnic premajhne. Te smo zato morali položiti v skrinjico, brez, da smo jih zavarovali v kuvertah in zapečatili, kar je v nasprotju z 84. členom zakonma o volitvah,” je zapisal predsednik volilnega odbora Reka-Pohorje. Ugovor je tako poslal DVK-ju, od njih pa prejel odgovor, da je za nepravilnosti odgovoren predsednik volilnega odbora in ne DVK.

V odgovoru DVK sicer priznava, da so bile kuverte, kamor se spravijo neuporabljene glasovnice premajhne, a da je naloga predsednika volilnega odbora, da poskrbi za pravilnost postopka. Iz odgovora je tudi razbrano, da s tem, ko noben odbor ni dobil večjih kuvert za shranjevanje neuporabljenih glasovnic, bi lahko DVK po mili volji zamenjal vse nežigosane glasovnice z žigosanimi. “Po zapisanem odgovoru je torej bila odgovornost na strani DVK in ne vodje volilnega okraja,” je za naš portal dejal predsednik volilnega odbora Reka-Pohorje.

Odgovor VPK:

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?