Elena Pečarič: “Odkar sem slišala za kandidaturo Musarjeve sem se zgrozila in dobila alergijske izpuščaje!”

Elena Pečarič, slika Delo

Elena Pečarič je Uni. dipl. filozofinja in sociologinja kulture, aktivistka brez meja, strokovna vodja programa Neodvisno življenje hendikepiranih. Klub temu, da je invalidka, je dekle, kjer njen glas še kako šteje in velja.

Elena Pečarič se je v svojem blogu odzvala na kandidaturo Nataše Pirc Musar kot kandidatko za predsednico Slovenije in dejala da odkar je slišala za kandidaturo Musarjeve se je zgrozila in dobila alergijske izpuščaje!

Gospo Natašo Pirc Musar poznam že zelo dolgo,” je začela s pripovedjo na blogu Elena Pečarič in nadaljevala: “Ne osebno, a sva se pogosto videvali na raznih javnih dogodkih, kamor sva obe bili vabljeni. Poznam pa jo predvsem v vlogi pooblaščenke za informacije javnega značaja, ki jo je zasedala kar dolgo obdobje (od leta 2005 do 2014), da si lahko privoščim podati (negativno) oceno njenega dela. Nanjo sem se pogosto obračala zaradi nevzdržnih in kaotičnih razmer na Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) v upanju na pomoč pri razkrinkanju osnovnih informacij, bistveno vplivala na diskriminatorno razdeljevanje javnih sredstev FIHO. S svojimi prošnjami glede informacij javnega značaja povezanimi s korupcijo in netransparentnim ter diskriminatornim razdeljevanjem, več kot dvajsetih milijonov namenskih javnih sredstev izvzetih iz proračuna RS, z njene strani ni bilo nobenih učinkov. Dejansko kot neodvisni medijski portal Za-misli nismo nikoli dobili niti minimalne podpore, kaj šele izkazane pripravljenosti, da bi korupciji, ki še vedno kraljuje na tem področju, naredila konec; jo poskušala razkriti ali odpraviti. Pravzaprav nasprotno, vedno smo dobili nekakšne formalistične in birokratske odgovore. Vse v korist uzrupatorjem sistema; torej, tistim močnejšim in vladajočim v korist.”

Odkar sem slišala za vašo kandidaturo, predvsem pa vsebinsko utemeljitvijo le-te, sem se zgrozila, dobila alergijske izpuščaje in se hkrati odločila, da ne morem molčati.

Vaša kandidatura se mi zdi naravnost uzurpacija javnega in političnega prostora, še posebno, ko govorite o človekovih pravicah in o tem, kako se za njih zavzemate, jih branite in kako govorite glasno in neposredno o vsem, kar si drugi ne upajo.

Od kdaj se vi ukvarjate s težavami ljudi? Koliko primerov ste v okviru vaše odvetniške pisarne v zadnjih letih zastopala pro bono? Baje, da se tudi ukvarjate s temeljnimi človekovimi pravicami; katere so te in kaj ste konkretno dosegla ali za kaj, ste se borila in kaj izborila? Razen, če ste morda mislila na zastopanje Melanije Trump?

Povzemam citat kandidatke Pirc Musar:

»Ampak tisti, ki me poznajo, in tisti, ki me poslušate že zadnjih dvajset let, veste, da se vedno oglašam ob družbenokritičnih dogodkih brez kakršnega koli oportunizma ali kalkuliranja. Velikokrat tudi na mojo škodo, ko sem jih dobila po prstih.”

Zelo odgovorno trdim prav nasprotno, vaša kandidatura se mi zdi še kako oportunistična, saj to kar se želite pokazati, niste in nikoli ne boste. Zato je bilo opozorilo dr. Erika Breclja še kako na mestu, saj tudi on tako kot jaz, nimava nobenih botrov, ne agende, ki bi ji morala slediti. Še konkretni posnetek tistega obdobja, ko ste bili tiho in obračali glavo stran.  

Več si lahko preberete TUKAJ

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Ubogi Kučan že joka? Stranki SD sporoča: “Kar so si skuhali bodo pojedli!”