Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

Eugenija Carl, zajem slike

Direktor TVS Uroš Urbanija naj bi zahteval, da se proti novinarka Eugenija Carl sproži disciplinski postopek. Do postopka naj bi prišlo, ker je Carlova kritizirala delo kolegov oddaje Panorama.

Do kolegov naj bi Carlova bila kritična zaradi njihovega poročanja, ko je na Krasu divjal požar. Novinarka naj bi se po besedah Carlove vklopila iz kraja, ki je bil od požarišča oddaljen 45 kilometrov. V zapisu je poudarila da gre za blamažo in sramoto nacionalne televizije.

Carlova zdaj navaja, da ni bilo v zapisu nič žaljivega in da je bila to kritika na račun njenih šefov in ne nje same. Carlova glede na zapis meni, da je prav, da javnost izve »kako direktor TVS dojema kritike in kako se odziva nanje«. Carlova sprožitev postopka proti njej vidi kot poskus utišanja in discipliniranja z odtenkom maščevalnosti. Navaja, da se zaveda, da jo bodo »lovili in skrbno preverjali«.

Carlovi očitno ni jasno, da je (zaenkrat še) v službi nacionalne televizije. Televiziji, ki jo plačujemo vsi. Torej tiste televizije, kjer naj bi veljali malo drugačni standardi, kot jih ima Carlova. Standardi neodvisnosti. Časi komunističnih metod na tej televiziji so že zdavnaj mimo.

In ko smo že pri poročanju s terena. Poglejte kako to dela Eugenija Carl.

vir: Portal23

 

 

Povezane objave

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?