Facebook in Instagram bosta kmalu postala plačljiva?

Meta, lastnik družabnih omrežij Facebook, Instagram in WhatsApp, je napovedal, da bo začel uporabnikom zaračunavati za ustvarjanje preverjenih računov, kar so poimenovali Meta Verified.

Vsak račun naj bi preverili, s tem, da uporabnik pošlje osebno izkaznico, kjer lahko zagotovi pristnost uporabnika. Taka storitev bo stala 11,99 dolarjev s tremi dolarji pribitka za uporabnike, ki bi storitev aktivirali na iPhonu. Če svojega računa ne boste dali v preverbo Facebooku, naj bi vam račun ukinili. A to je zaenkrat samo predlog. Piše svetovni splet.

Storitev Meta Verified bodo najprej testno zagnali v Avstraliji in na Novi Zelandiji, v kratkem pa tudi v ZDA. Na Meti niso želeli komentirati, kdaj jo bodo razširili še na druge države. Cena 11,99 dolarja bo najverjetneje prilagojena lokalnim trgom. Ta cena sicer velja za vsak račun, torej ločeno za Facebook in Instagram, kar pomeni, da bi uporabnik z obema računoma moral odšteti skoraj 24 dolarjev, so pa obljubili, da pripravljalo tudi paketno ponudbo za obe storitvi. Poleg modre kljukice bodo uporabniki prejeli še zagotovljen stik s centrom za podporo uporabnikom, čeprav niso specificirali prek katerih kanalov.

S tem bi zagotovili, da je uporabnik Facebooka res prava oseba, veliko lažnih profilov, pa bi zaprli. Bi torej plačali dobrih 10€ za enoletni dostop do družabnega omrežja facebook?

Povezane objave

Če to ni najbolj bizaren nepremičninski oglas za hišo sredi Ljubljane.

Našli novo starleto? Kandidate za Evropske poslance Svobode je postrojila kar Golobova ljubica.

Poglejte si to napako RTVS kateri se danes smeji vsa Slovenija

1 komentar

Yustice 26. 02. 2023 - 1:44
Naj zaprejo...sigurno ne bom plačal....
Dodaj komentar