Galovi starši iščejo drugo humanitarno društvo. Denar sprejemajo na svoj račun. FURS pa jim bo pobral davek!

Zgodba z nesrečnim Galom nima pozitivnega konca. Mariborsko humanitarno društvo Maus je namreč družino in malega Gala ogoljufalo, jim vzelo 30.000 evrov.

Galova mama bo morala plačati še davek!

Galovi starši so se včeraj, ko so izvedeli, da je Švikartova vzela denar z računa, odločili, da sodelovanje z društvom prekinejo in zdaj iščejo novo humanitarno društvo, ki bi jim pri zbiranju denarja pomagalo. Do takrat bodo pač denar sprejemali na svoj račun zavedajoč se, da bodo morali plačati davek. A kje je v tem primeru FURS, ki se je včera na vse pretege trudil s trditvijo, da Krisu ne bodo odvzeli niti centa?

Denar, ki je trenutno na računu, naj bi Švikartova nakazala na osebni račun Galove mame, danes pa so ustavili tudi vse telefonske linije, preko katerih se je zbiralo za Gala. Če bo na račun društva pritekel še kakšen evro, pa ga bodo, tako obljublja Švikartova, prenakazali Galovi družini.

Tu pa se spet postavlja vprašanje korektnosti države do takšnih stvari. Tudi v tem primeru gre za pomoč mlademu fantu, saj bo brez pomoči obsojen na težavno življenje. Bomo videli kako se bo FURS zavzel za to zadevo.

Donacijo za Gala lahko tako nakažete na transakcijski račun mamice Nataša Vrbnjak Šteflič: TRR SI56 0510 0702 8800 587, Nataša Vrbnjak Šteflič, Zg. Duplek 104a, 2241 Sp. Duplek.

MG

Povezane objave

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji

“Levosučni” Večer nad ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom!