GEN-i, skupaj za naš planet, ker je to enostavno potrebno!

sončne elektrarne

V Glasgowu poteka podnebna konferenca. S pogajalskega vidika mirno lahko rečemo, da se je podnebna konferenca začela dobro, saj so agende sprejeli brez večjih zapletov.

Hitro doseženo soglasje na podnebni konferenci

Mnogi so ob tem pričakovali večje težave, saj začetna pogajanja o agendah včasih trajajo več dni. Tokratno hitro doseženo soglasje je omogočilo, da so se lahko pogajanja o odprtih vprašanjih začela takoj. Konferenca bo potekala vse do 12. novembra.

Svetovni voditelji, več kot sto njih, so se uspeli dogovoriti, da bodo do leta 2030 ustavili krčenje gozdov, s čimer je soglašala tudi Brazilija, saj je krčenje amazonskega pragozda zelo pereča tema.

Evropa in Slovenija si prizadevata za zmanjševanje emisij in s skupnimi močmi vseh držav bi nam lahko uspelo omejiti rast globalnega segrevanja ozračja na 1,5 stopinje Celzija.

Geni za ohranjanje okolja

V Sloveniji se je v začetku leta k ohranjanju okolja zavezalo tudi podjetje Gen-I, ki svojim uporabnikom električne energije ponuja samo še brezogljično električno energijo. Odpovedali so se fosilnim virom. Zavedajo se, da je letošnja konferenca, ki poteka pod sloganom “Together for our planet” – Skupaj za naš planet, ena zadnjih možnosti za obvarovanje našega planeta in k temu so pristopili zelo odgovorno.

Odkar so v svojo ponudbo uvedli storitev sončnih elektrarn za samooskrbo, so se odpravili na pot k ohranitvi našega planeta. Njihova nova ponudba je gotovo Sončna skupnost Gen-I, s katero bodo uporabnikom, ki nimajo možnosti po lastni sončni elektrarni, omogočili priložnost za najem sončnih panelov skupnostnih sončnih elektrarn, ki jih bodo zgradili širom po Sloveniji.

Podnebna kriza je kriza, ki se dotika nas vseh. Vsak od nas mora k tem mozaiku dodati svoj delček, tako voditelji velikih držav kakor tudi vsak posameznik – vsak izmed nas. Planet Zemlja je naš planet in čas je, da se začnemo zavedati tega. Izkoristimo danosti, ki so nam dane in med njimi je prav gotovo sonce. V podjetju Gen-I se zavedajo tega in prav zato so se odločili, da prav sonce izkoristijo kot vodilni vir energije k razogličenju.

 

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev