Golob bi rad podražil RTV prispevek?

slika: rtvslo.si

Prihaja jesen in s tem tudi referendum proti zakonu o RTV, ki ga želi uresničiti vlada. In zakaj je pomembno, da zakon vlada ne sprejme?  Ravno zato, da si vlada Roberta Goloba nebi polastila še javne RTV. Ta ne pripada le njemu, ampak vsem državljanom.

Konec junija je namreč Robert Golob na sestanku s predstavniki sindikatov javnega sektorja napovedal, da bodo prispevek za RTV Slovenija povišali po depolitizaciji javnega zavoda. Ob nastopu funkcije je Golob zatrjeval, da sta depolitizacija in ureditev financiranja javne RTV nujni še pred poletjem, a se do septembra ni zgodilo še nič. Za spremembo višine RTV-prispevka za največ deset odstotkov, kot dovoljuje zakon, se vlada še ni odločila, a namerava to storiti če referendum o zakonu o RTV ne uspe.

Področje financiranja obsega tudi RTV-prispevek, ki zdaj za fizične osebe znaša 12,75 evra mesečno. Po političnih čistkah vrha RTVS, ki se obeta, če pade referendum o zakonu o RTV, pa bomo morali vsak mesec seči še nekoliko globlje v žep. Višino RTV-prispevka bi lahko vlada sicer že spremenila za največ deset odstotkov, če za to obstajajo utemeljeni ekonomski razlogi, vendar najkasneje do 1. septembra tekočega leta za prihodnje leto.  

Po viru: Siol.net

 

Povezane objave

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”